دسته بندی نشده

هوشمندسازی ساختمان چیست؟

ساختمان هوشمند چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل هوشمند سازی ساختمان را مورد بررسی قرار دهیم و درباره مسائل مهمی مانند : مزایا و انواع هوشمند سازی ، پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان ، تجهیزات هوشمند سازی ساختمان با شما عزیزان صحبت کنیم.

ساختمان هوشمند یا هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان از مهم ترین اثرات توسعه تکنولوژی و روی کار آمدن مبحث IOT یا همان اینترنت اشیا است. ساختمان هایی که اصطلاحا هوشمند می باشند، امکان ارتباط بین وسایل الکتریکی و الکترونیکی ساختمان برقرار می شود و میتوان آنها را از راه دور نیز کنترل کرد. به همین دلیل درصد آسایش، راحتی و امنیت در این ساختمان ها برای گروه های سنی مختلف بسیار بالا بوده و در محیط های صنعتی و تجاری نیز اهمیت آن به دلیل کاهش مصرف انرژی احساس می شود.

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

با پیشرفت تکنولوژی و تمایل به کاهش مصرف انرژی و افزایش آسایش و امنیت، در حال حاضر خانه هوشمند یا ساختمان های هوشمند اداری و تجاری و مسکونی با سرعت بسیار زیاد رو به افزایش و پیشرفت هستند. در این ساختمان ها شرایط به گونه ای است که بتوان وسایل الکتریکی و الکترونیکی مختلف را کنترل کرد. با توجه به تنظیمات انجام شده بر روی وسایل و تجهیزات و انواع سناریوهای تعریف شده، می توان ویژگی های مختلفی از جمله دما، روشنایی را با ارسال فرمان هایی به وسایل مختلف کنترل کرد.

مزایای هوشمند سازی ساختمان

به دلیل صرف هزینه برای خرید تجهیزات مختلف و برقراری ارتباط بین آنها ممکن است این سوال بوجود آید که چه مزایایی در این نوع بنا وجود دارد که هزینه شود؟ مهم ترین و اصلی ترین مزایای هوشمند سازی ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و درمانی و غیره عبارتند از:

  • کنترل بخش های مختلف ساختمان .
  • قابلیت جلوگیری از آتش سوزی، نشت گاز و موارد مشاب .
  • کنترل شرایط منزل و بخش های مختلف محوطه برای آسایش و آرامش بیشتر.
  • افزایش سطح آسایش افراد حاضر در ساختمان با تعریف سناریوها و برنامه های مختلف بر حسب شرایط محیط.
  • کاهش هزینه های مصرف انرژی با تنظیم زمان مناسب روشن و خاموش شدن سیستم ها.

باید در نظر گرفت که بخش قابل توجهی از مزایای هوشمند سازی ساختمان به نحوه اجرا و نوع تجهیزات به کار رفته در آنها بستگی دارد. بدون شک هر اندازه تنظیمات سیستم هوشمند سازی با شرایط محیط تناسب بیشتری داشته باشد، به همان نسبت مزایای بیشتری را نیز به همراه خواهد داشت.

اگر تمایل دارید از امکانات خانه هوشمند مطلع شوید، ساختمان هوشمند شامل چه امکاناتی می شود را از دست ندهید.

انواع هوشمند سازی ساختمان

انواع هوشمند سازی ساختمان بسیار گوناگون و متفاوت است یکی از مهم ترین اصول در هوشمند سازی ساختمان ها، انتخاب نوع سیستم و تجهیزات مورد نیاز آن بر حسب شرایط محیط و سلیقه کارفرما، صاحب ملک می باشد. علاوه بر انتخاب نوع تجهیزات مورد نیاز، نحوه اتصال آنها نیز بر اساس شرایط محیط، هزینه مورد نیاز انتخاب می شود. بر همین اساس می توان بصورت کلی این سیستم هارا به دو گروه زیر دسته بندی کرد:

هوشمند سازی بی سیم

یکی از انواع هوشمند سازی ساختمان ، استفاده از سیستم های بی سیم می باشد. این سیستم ها با امواج رادیویی و وای فای ارتباط تجهیزات با یکدیگر را برقرار می کنند. از مهم ترین مزایای سیستم های هوشمند سازی بی سیم یا وایرلس می توان به عدم نیاز به کابل کشی اشاره کرد. این سیستم ها از پروتکل هایی از قبیل Wifi ، Zigbee و …  استفاده می کنند.

عدم نیاز به کابل کشی نه تنها سرعت راه اندازی را افزایش می دهد، بلکه نظم بیشتری را در فضا فراهم می کند. اما لازم به ذکر است که کنترل این سیستم ها با قطع شدن اینترنت محدود می شود و امکان پذیر نمی باشد.

هوشمند سازی سیمی

یکی از انواع هوشمند سازی ساختمان سیستم های سیمی می باشد که ارتباط بین اجزای آن با کابل های مخصوص برقرار می شود. در سیستم های هوشمند سازی سیمی از پروتکل های مختلفی همچون knx، BACnet، Modbus و M-Bus استفاده می شود. با توجه به تعداد زیاد کابل های مورد استفاده در این شیوه هوشمند سازی، لازم است از تابلوهای برق استفاده شود تا نظم در محیط برقرار شده و عیب یابی نیز آسان تر انجام شود.

همجنین به دلیل استفاده از کابل در برقراری ارتباط میان تجهیزات، امنیت در آنها افزایش پیدا کرده و امکان نفوذ بسیار کم است.

تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

تنظیمات سیستم های هوشمند سازی باید بر حسب شرایط محیط انجام شود. برای این منظور می توان سناریوهای متعددی را بنا بر درخواست کارفرما تنظیم نمود و سیستم بر همین اساس برنامه ریزی شده و کنترل تجهیزات هوشمند سازی ساختمان را انجام می دهد. از کاربردی ترین سناریوهای مورد استفاده در ساختمان های هوشمند می توان موارد زیر را تعریف و برنامه ریزی کرد:

قفل هوشمند

از مهمترین و کاربردی ترین تجهیزات برای هوشمند شدن ساختمان ها می توان به قفل های هوشمند اشاره کرد که تاثیر زیادی بر افزایش امنیت و آرامش دارد. این قفل ها به گونه ای طراحی شده اند که از راه دور و از طریق اینترنت قابل کنترل هستند.

هوشمند سازی

آیفون تصویری هوشمند

به منظور افزایش امنیت در ساختمان می توان از این نوع آیفون ها استفاده کرد. آیفون های تصویری هوشمند از راه دور و با اپلیکیشن های نصب شده بر روی گوشی تلفن همراه قابل کنترل می باشند. از طریق این اپلیکیشن ها علاوه بر اینکه می توانید تصویر افراد پشت درب را مشاهده کنید، بلکه امکان صحبت کردن با آنها وجود دارد و قفل درب را نیز می توانید باز یا بسته کنید.

هوشمند سازی

سیستم کنترل دما هوشمند

ترموستات های هوشمند امکان کنترل دما محیط با استفاده از سیستم های سرمایشی و گرمایشی فراهم می کنند و و براساس سناریوهای تعریف شده،با توجه به دمای محیط، فرمان روشن و خاموش شدن به سیستم های سرمایشی و گرمایشی ارسال می شود. لازم به ذکر است که این تجهیزات به شدت بر کاهش هزینه های مصرف انرژی تاثیرگذارند.

هوشمند سازی

سیستم آبیاری هوشمند

در گلخانه ها و ساختمان های دارای گل و گیاه می توان از سیستم های آبیاری هوشمند استفاده کرد. این سیستم ها دارای سنسورهای تشخیص رطوبت بوده و بر اساس تنظیمات اعمال شده بر روی آنها آبیاری انجام می شود. سیستم های آبیاری هوشمند از راه دور با اپلیکیشن قابل کنترل و پیگیری هستند.

پرده برقی هوشمند

در ساختمان های مسکونی و اداری نصب پرده های برقی می تواند یک گزینه مناسب باشد. پرده های معمولی پارچه ای و کرکره ها و غیره با نصب تجهیزات و سنسورها از راه دور قابل کنترل می باشند. این پرده ها نه تنها از طریق ریموت و گوشی تلفن همراه کنترل میشوند، بلکه بر اساس تنظیمات سناریو نیز می توان آنها را در زمان های مورد نیاز باز و بسته کرد.

وسایل منزل هوشمند

برخی از وسایل برقی و الکترونیکی موجود در منزل به صورت هوشمند طراحی شده و می توان آنها را از راه دور کنترل نمود. از جمله این وسایل می توان به دستگاه قهوه ساز و فر و غذاسازهای هوشمند اشاره کرد.

پیاده سازی ساختمان هوشمند

گروه تخصصی کارمانا با استفاده از متخصصین و تکنولوژی های روز دنیا پیاده سازی ساختمان هوشمند را با بالاترین درجه امنیت و کیفیت ارائه می دهد. این مجموعه با بهره مندی از مهندسین و متخصصین با تجربه آماده همکاری در زمینه پیاده سازی ساختمان های هوشمند اداری و تجاری و مسکونی می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می توانید با ما در تماس باشید.

خدمات قابل ارائه

  1. مدیریت جامع ساختمان BMS
  2. ساختمان هوشمند Smart Building

تعهدات

  • طراحی و مشاوره

تعهد به ارائه حرفه ای متناسب با نیازهای مشتری و ارائه سیستم بهینه

  • تامین کالا و تجهیزات

تعهد به تامین تجهیزات اصل و به روز مطابق استانداردهای بین المللی

  • نظارت بر اجرا

تعهد به نظارت دقیق و به موقع پروژه ها، ارائه برنامه زمان بندی و چک لیست های اجرایی، در عین همکاری مستقیم با پیمانکار اجرایی و طراح محترم

  • نصب و راه اندازی

تعهد به نصب و راه اندازی اصولی و کاملا مهندسی طبق قوانین بین المللی

  • خدمات پس از فروش

اطمینان خاطر از صحت عملکرد سیستم های و پاسخگویی بموقع

  • خدمات نرم افزاری سیستم

عملکرد درست سیستم ها با توسعه نرم افزاری تخصصی

  • نگهداری و پشتیبانی فنی

توسعه پشتیبان در راستای رضایت و آسایش خاطر مشتریان

  • خدمات بدون فروش

راهنمایی و ارائه خدمات مهندسی به مشتریان

آیا مدیریت سیستم ساختمان همان خانه هوشمند یا اسمارت هوم می باشد؟

مزایای ساختمان هوشمند نسبت به ساختمان سنتی

  • کنترل روشنایی
  • کنترل دما
  • کنترل سیستم ایمنی
  • کنترل سیستم صوتی و تصویری
  • کنترل تجهیزات موتوردار
  • سیستم دربازکن و ارتباط داخلی

نکته: کلیه امکانات فوق از طریق وسایل زیر به صورت اتوماتیک یا دستی از طریق زمان بندی قابل تغییر و سنسورهای بسیار حساس قابل اجرا می باشند.

  • کلیدهای هوشمند
  • گوشی موبایل یا تبلت
  • اینترنت
  • پیامک
  • فرامین صوتی

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *