آموزش

کف سازی در معماری چیست؟ معرفی بهترین مصالح برای کف سازی ساختمان

کف سازی در معماری چیست؟ معرفی بهترین مصالح برای کف سازی ساختمان

به طور حتم یکی از مسائل و دغدغه های هر معمار و سازنده ساختمانی این است که از چه متریالی برای کف در ساختمان استفاده کند. یا حتی افرادی در حوضه رشته معماری تحصیل میکنند و به دنبال مفهوم کف سازی در معماری و همچنین نحوه استفاده از آن هستند.خوشبختانه تیم کارمانا قصد دارد در این مقاله به تمامی سوالات شما درباره کف سازی در معماری پاسخ دهد و تمامی انواع مانند کف سازی صنعتی و سنتی ، کف سازی سنگی ، مصالح کف سازی و … را مورد بررسی قرار میدهیم.

کف سازی به چه معناست؟

کف سازی در اصل پس از عملیات سفت کاری و جزو مرحله نازک کاری محسوب میشود. و کف سازی یکی از مهمترین کارهایی است که یک سازنده و معمار باید در ساختمان پیاده سازی کند زیرا سکونت در هر ساختمانی ملزم به کف سازی مناسب است و سکونت در ساختمانی که کف سازی در آن صورت نگرفته غیر ممکن است. همچنین اگر این کار به صورت غیر اصولی انجام شود ، منجر به مشکلات بسیاری برای ساکنین خواهد شد.

لازم به ذکر است که پیاده سازی کف سازی به طور کلی به دو روش انجام میشود که عبارتند از:

  1. صنعتی
  2. سنتی

 

کارمانا گروپ

 

کف سازی سنتی چیست؟

کف سازی سنتی روش های مرسوم در قدیم بوده که کف سازی به صورت دستی انجام شده و طبیعتاً نیاز به دانش خاصی ندارد در کف سازی های سنتی معمولاً مصالحی مانند: شن ، ماسه ، بتن و سیمان مورد استفاده قرار میگیرد که به نسبت کف سازی های صنعتی بسیار کم دوام تر و آسیب پذیرتر هستند.

منظور از کف سازی صنعتی

در کف سازی های صنعتی بالعکس روش سنتی کف سازی به صورت دستی انجام نمیشود و همچنین از موادهای دیگری مانند لمینت ، پارکت و … مورد استفاده قرار میگیرد که هزینه بیشتر و بالاتری نسبت به کف سازی های سنتی را در پی دارد. استفاده از این روش نیازمند تخصص است و طبعاً بسیار با کیفیت تر از روش سنتی است.

مطالب پیشنهادی:  کاربرد آجر در ساختمان سازی و معماری (0 تا 100)

حال که به صورت کامل با مفهوم کف سازی و روش های پیاده سازی آن آشنا شدید وقت آن است که به موضوع اصلی این مقاله یعنی معرفی مصالح ساختمانی مناسب برای کف سازی به صورت کامل بپردازیم.

البته لازم به ذکر است که پیش تر مقاله ای تحت عنوان معرفی متریال های ساختمانی نیز درون سایت کارمانا منتشر شده که برای اطلاعات بیشتر درباره مصالح ساختمانی و متریال ها میتوانید از این مقاله نیز بهره ببرید.

روش های کف سازی ساختمان

چه مصالحی برای کف سازی مناسب است؟

به طور حتم نمیتوان یکی از مصالح را به عنوان بهترین آنها انتخاب کرد و گفت که این مصالح کاملا بدون عی و نقص است. و باید شما به عنوان یک معمار با تمامی مصالح گوناگون و کاربرد های آنها آشنایی داشته باشید تا در هر منطقه و هر پروژه مختلف بهترین نوع مصالح برای کف سازی در پروژه را پیدا کنید که هم اقتصادی باشد و نیز رضایت مشتری را نیز در پی داشته باشد.

در ادامه به معرفی بهترین مصالح ساختمانی مناسب برای کف سازی پرداخته ، و یک به یک را مورد بررسی قرار میدهیم.

مصالح پر کاربردی که در کف سازی معمولا مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:

  1. بتن
  2. سنگ
  3. موزاییک
  4. سرامیک
  5. پارکت چوبی

بهترین مصالح برای کف سازی

1. بتن در کف سازی معماری

بتن یکی از پرکاربردترین و پرطرفدار ترین مصالح در معماری و کف سازی در ساختمان به شمار میآید که بسیاری از افرادی که از روش های سنتی برای کف سازی استفاده میکنند که در طول مقاله نیز اشاره شد ، از همین متریال برای کف سازی استفاده میکنند.

بتن از ترکیب 4 ماده سیمان، ماسه، سنگدانه و آب ساخته میشود که بیشترین دلیل استفاده از این متریال به دلیل محکم بودن و دوام بالای آن میباشد.

کف سازی با بتن

2. کف سازی سنگی

در برخی از ساختمان ها به دلیل رفت و آمد زیاد افراد ممکن است بعضی از کف سازی ها دچار مشکلاتی مانند ساییدگی و ضربه شوند ، در باب این مشکل ، کف پوش های سنگی بهترین راه کار به شمار میآید. شما میتوانید برای ساختمان هایی که در آن افراد زیادی تردد میکنند و احتمال بزور مشکلات مذکور وجود دارد از این نوع کف پوش ها استفاده کنید و همچنین تمیز کردن این نوع متریال نیز بسیار آسان است. همچنین تیم کارمانا گروپ در مقاله ای جداگانه به کاربرد متریال سنگ پرداخته که در صورت تمایل میتوانید به مقاله هم رجوع کنید.

مطالب پیشنهادی:  مدلسازی ساختمان (BIM) چه کاربردی در معماری و ساخت و ساز دارد؟

لازم به ذکر است که برخی سنگ ها مانند تراورتن، مرمر، کوارتزیت و بازالت دارای زیبایی بسیار بالایی هستند که میتوانید از آنها در بخش های مختلف استفاده کنید و به زیبایی دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی ساختمان خود کمک بسیاری کنید.

چگونه متریال سنگ را برای کف سازی ساختمان خود تهیه کنیم؟

شما میتوانید برای خریداری کردن این نوع متریال به بخش متریال شاپ در همین سایت که در بخش سربرگ قرار داده شده رجوع کنید و تمامی انواع سنگ های مختلف موجود در بازار را با بهترین قیمت و رقابتی ترین کیفیت از تیم کارمانا با سابقه ای درخشان در زمینه فروش متریال و رضایت مشتریان را برای کف سازی و استفاده در موارد دیگر مانند نماسازی در ساختمان از این متریال بهره مند شوید.

کف سازی با سنگ

3. موزاییک

مطمئناً در مدارس ، ادارارت و برخی ساختمان های مسکونی استفاده از کف پوش هایی که جنس آنها از موزاییک است را مشاهده کرده اید ، که معمولا هم به شکل مربعی ساخته میشوند. یکی از قابلیت های منحصر به قرد موزاییک این است که این مترایل از مقاومت مناسب در برابر سرما، رطوبت و سايش برخوردار است.

خوشبختانه شما میتوانید این مترایل را نیز از فروشگاه و در قسمت موزاییک از متریال شاپ کارمانا تهیه ، و مورد استفاده قرار دهید. همچنین لازم به ذکر است کف سازی با موزاییک با روش دلیل گذاری انجام میشود که در ادامه درباره روش دلیل گذاری صحبت خواهیم کرد.

دلیل گذاری موزاییک در کف سازی

در روش دلیل گذاری یک مشخص مشخص را مبنای موزاییک کاری قرار می دهند و اولین ردیف موزاییک را به موازات آن بر روی ماسه و سیمانی که از قبل در آن قسمت قرار داده اند می چینند. در آخر با استفاده از گونیای بلند، موزاییک های ردیف دوم را عمود بر ردیف اول و بلاخره ردیف سوم را هم عمود بر ردیف دوم  قرار می دهند. به این عمل دلیل گذاری گفته میشود.

کف سازی موزاییکی

4. کف سازی معماری سرامیکی

سرامیک در اصل به کاشی های کوچک گفته میشود که اندازه آنها 1×1 سانتیمتر و بیشتر است ، سرامیک از خاک رخ تشکیل شده و در برابر خوردگی ، آتش و حرارت نیز مقاوم است و همچنین سرامیک در رنگ های مختلف نیز ساخته و مورد استفاده قرار میگیرند

مطالب پیشنهادی:  نقشه معماری چیست؟ انواع پلان ها در معماری (0 تا 100)

سرامیک معمولا در کف سرویس ها استفاده شده و از کاغذ برای نصب سرامیک ها استفاده میشود بدین صورت که از آنجا که ابعاد سرامیک کوچک است و نمی توان آن را تک تک نصب کرد، ابتدا چندین سرامیک را لعاب کاغذ می چسبانند سپس با ملات ماسه و سیمان، سطح کاملا صافی به وجود می آورند و سرامیک ها را روی ملات قرار می دهند به طوری که کاغذ آن در بالا دیده شود.

48 ساعت پس از نصب، کاغذ را خیس و از سرامیک ها جدا می کنند. نصب سرامیک باید با دقت و ظرافت انجام شود. چون سرامیک ها دارای لعاب هستند و پس از نصب، هیچگونه حرکتی نمی خورند، باید در موقع چیدکان آن ها دقت کرد تا سطحی کاملا صاف و یکنواخت به وجود آید.

سرامیک در کف سازی

  1. پارکت چوبی

پارکت چوبی یک مترایل کف سازی بسیار زیبا و گران قیمت به شمار میرود که از در کنار هم قرار گرفتن چوب های سخت، مانند؛ بلوط ساخته می شود. ابعاد پارکت های چوبی 30 × 30 سانتیمتر است و همانطور که در طول مقاله اشاره شد کف سازی با پارکت چوبی در روش کف سازی صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.

پارکت های چوبی در برابر خوردگی و سایش از خود قاومت بالایی نشان میدهند و برای زیبایی و استفاده بهتر معماران نیز در رنگ های مختلفی ساخته و به بازار عرضه میشوند.

کف سازی با پارکت چوبی

جمع بندی

قطعاً یک پروژه بسیار عالی و مشتری پسند در حوضه معماری مستلزم دقت و صبر و حوصله بسیار زیادی است که در بخش های مختلفی مانند کف سازی باید رعایت شود. در این مقاله به صورت کامل درباره پر کاربردترین متریال ها و مصالحی که برای کف سازی مورد استفاده قرار میگیرند بحث شد. همچنین شما بریا تهیه متریال های کف سازی معماری نیز میتوانید از قسمت سربرگ و در تب متریال شاپ هر متریالی که برای پروژه های خود نیاز دارید را تهیه ، و مورد استفاده قرار دهید.

4.8/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *